Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 26. syyskuuta 2015

#55

Viisi päivää kesti meidän juttailu ja sitten annettiin periksi. Todettiin että on se niin hankalaa laittaa kahta eri ruokaa, yhtä lapsille ja toista meille. Ja kaiken mittailun ja punnitsemisen viemä aika! Sovittiin kuitenkin, että jätetään kasvikset ja vihannekset ihan jokapäiväiseksi lisäksi tavallisen kotiruokamme kylkeen. On se kuitenkin kivempi syödä samaa ruokaa lasten kanssa eli ihan tavallista peruskotiruokaa.
Viikonloppuisin meillä syödään kaksi lämmintä ateriaa, mutta mä söin tänään kuitenkin tonnikalasalaatin kalapuikkojen ja perunan sijaan. Päivälliseksi oli kanakastiketta, riisiä ja puoli lautasellista kasviksia. Välipalalla oli pakko maistaa pala miehen tekemää mustikkapiirakkaa.
 
Torstaina pidettiin lepopäivä liikunnasta. Perjantaina käytiin tunnin sauvakävelyllä. Tänään lauantaina tehtiin 50min kävelylenkki ihanassa syyssäässä. Illalla tein vielä lihaskuntotreenin.
 
Päivällä muistin että näissä meidän polareissa on kuntotesti ja päätettiin miehen kanssa tehdä se.
 
Polar-kuntotesti, jonka tuloksena saadaan OwnIndex-lukema, on kehitetty mittaamaan aerobista (kardiovaskulaarista) kuntoa. Se arvioi maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max millilitroina min-1.kg-1). Tämä osoittaa montako millilitraa happea kehosi pystyy kuljettamaan ja käyttämään jokaista painokiloa kohti minuutissa.
Testi on tarkoitettu terveille aikuisille. Se on täysin automaattinen ja voidaan tehdä levossa alle viidessä minuutissa. Mitään muita välineitä, kuten juoksumattoa, ei tarvita. Se on helppo, turvallinen ja nopea tapa mitata aerobinen kunto. Se on yhtä luotettava kuin muut epäsuorat kuntotestit.

Polar-kuntotesti perustuu

  • Leposykkeeseen
  • Sykevälivaihteluun
  • Sukupuoleen
  • Ikään
  • Pituuteen
  • Kehon painoon
  • Pitkän aikavälin fyysisen aktiivisuustason itsearviointiin
Kehon hapenkulutuksella (VO2) on selkeä yhteys hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoon, koska hapen kuljettaminen kudoksiin on riippuvaista keuhkojen ja sydämen toiminnasta. VO2max (maksimihapenottokyky, aerobinen maksimiteho) on kehon maksimaalinen kapasiteetti käyttää happea maksimirasituksen aikana; se on suorassa yhteydessä sydämen maksimaaliseen kapasiteettiin kuljettaa verta lihaksistoon. VO2max voidaan mitata tai arvioida kuntotestien avulla (esim. maksimirasitustesti, submaksimaalinen testi, Polar-kuntotesti). VO2max on hyvä aerobisen kunnon (kardiovaskulaarinen kunto) osoitin ja hyvä suorituskyvyn ennustin aerobista kuntoa vaativassa tapahtumassa kuten pitkän matkan juoksussa, pyöräilyssä, maastohiihdossa ja uinnissa.
  
 
Mun tulokeksi tuli 37 mikä tarkoittaa kuntoluokituksessa kohtalaista. 38 ja enemmän olisi ollut jo hyvä. Tätä on hauska seurata vaikka kuukausittain, että kuinka luku muuttuu.
 
 
Illalla päivällisen jälkeen lähdettiin lasten kanssa vielä ulkoilemaan ja katselemaan lentokoneita kallioille. Nappasin muutaman hyvän kuvan niin koneista kuin koko meidän perheestä. Perhepotretti jääköön näyttämättä. Kohta tulee vuosi täyteen kun lopetin niin facebookin kuin instagramin käytön!
 






 
 
Huomenna taas lenkkeilyä ja uimista lasten kanssa! Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti